Currency

#84 Milano vintageguide

Milano vintage guide

Om du läser denna guide så förutsätter vi att du ska åka till Milano och är sugen på att hitta outstanding vintagebutiker, are we right? I sådana fall välkommen, du har hittat helt rätt, i den här guiden har vi nämligen samlat några av våra största Milano favoriter!

Bivio vintage

📍
Lambro 12, Milano
I en lyxig atmosfär hittar du kurerad nyproducerad secondhand blandat från kedjorna med äkta vintage 80-tals Chanel. Här finns något för alla plånböcker, allt kurerat med italiensk finess. Är du ute efter vintageskor i toppskick är det hit du ska gå! På nedervåningen har dem en outlet med extra förmånliga priser.
Prisklass: 💸💸-💸💸💸💸💸

Groupies vintage

📍 Gian Giacomo Mora 7, Milano
Ett litet krypin på 2 våningar fullpackat med vintage med fokus på 80, 90 och Y2K. En Gen Z:s våta dröm av denim, racerjackor och bandtishor på 90-tals favoriter som TLC och Aaliyah. I högtalarna dunkar Christina Aguilera och på väggarna hänger kollage av olika ikoniska groupies från 60 och 70-talet.
Prisklass: 💸💸💸

Vintage delirum

📍Giuseppe Sacchi 3, Milano

Bild från Vogue Italia
Ska du passa på att investera i en vintage märkesväska på din Milano weekend så är det hit du ska gå! Ägaren Franco Jacassi har kurerat vintage sedan tidigt 80-tal och har en otrolig samling som han gärna berättar om ifall du har turen att han är i butiken när du är på besök. Även om du inte riktigt är redo att göra den stora splurgen är Vintage Delirium värt ett besök, först insuper du all inspo från dessa high end fashion pieces och sen går du vidare till deras andra butik på andra änden av innergården. Här finns kurerad vintage i normal prisklass och även kul Y2K pieces från till exempel Dolce and Gabbana. 
Prisklass: 💸💸💸-💸💸💸💸💸🔥

Sous vintage

📍Alzaia Naviglio Pavese 52, Milano
Vintage Sphere's personliga favoritbutik i Milano! Ägarna, Andrea Volonté och Luca Balzarini är två killar med bakgrund som stylister inom modebranschen. Deras kärlek för vintage gjorde att dem öppnade denna kurerade vintageshop. Här hittar du noga utvalda pieces framförallt italiensk vintage från 70, 80, 90 och tidigt 00-tal.
Prisklass: 💸💸💸

 

Lyssna på avsnitt #84 av Vintagepodden

Elina har precis landat från modets huvudstad Milano och är här för att spill the tea ☕️ Hör bland annat om skillnaden på nyproducerad Hermès Kelly bag och vintage 💼 och vad som sätter tonen för italiensk streetstyle.

Previous Article Next Article

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published