Currency

Är det vintage?

Vintage betyder äldre och av god kvalitet. Man brukar säga att det ska vara minst mellan 20-100 år för vara vintage. Är det nyare än 20 år är det vad vi kallar för "nyproducerat", är det över 100 år klassas det istället som antikt.

Så kommer frågan, hur kan man se att det är vintage då?

#truevintage

Secondhandfynd eller vintageskatt?

Det lönar sig att veta plaggets historia

Så du har fått upp ögonen för vintage. Du älskar ditt nya hack till en unik stil med kvalitetsplagg till rimligt pris och dessutom gör du gott för miljön! Yeehaa!

Enda problemet är, hur ska du veta om det är vintage eller inte? Det kan verka snårigt och det är inte kul att "säga fel". Dessutom ökar vintage i värde till skillnad från nyproducerat. Ju äldre det är, desto mer åtråvärt. Det kan alltså löna sig att veta lite mer om plaggets historia.

bli en vintage queen

Ledtrådarna du ska ha koll på

Det vore ju ändå nice att kunna säga "tack, det är vintage" och faktiskt kunna backa det med säkerhet! Och vet du vad? Du behöver inte läsa 30 hp modehistoria, vi hjälper dig! Vad sägs om några säkra ledtrådar du kan använda dig av för att svart på vitt veta om ditt secondhandfynd är en vintageskatt eller inte?

Gratis guide som gör dig till en Vintage Queen på nolltid!

I den här guiden har vi samlat våra allra bästa, enkla tips som är lätta att förstå så att du med säkerhet vet om plagget är vintage eller nyproducerat.

Med hjälp av denna guide kan du till och med datera plagget, är det 70-tal? 80-tal eller ännu äldre? Tänk om du faktiskt håller i en riktig vintageskatt?

Låt inte fyndet rinna genom dina fingrar. Ladda ned vår guide, greppa tag i vintageplagget och spring till loppiskassan!