Currency

#81 Såhär nailar du basgarderoben

 

Vad är en basgarderob?

En basgarderob består av plagg som kan användas som grund för olika outfits. Det handlar om klassiska och enkla plagg som kan kombineras med varandra eller med trendiga statement-plagg för att skapa olika stilar. De vanligaste basplaggen är enkla enfärgade toppar, jeans, vit skjorta, kavaj i neutral ton, en enkel klänning, enfärgad stickad tröja och skinnjacka.

Basgarderoben verkar ständigt aktuell och många tycker det är svårt att få till den perfekta grunden för garderoben som man sedan kan bygga vidare på. Ett tips man ofta stöter på när man läser om basgarderoben är att satsa på kvalitet och att man ska investera i basplaggen för att de ska hålla längre.

Därför är det extra smart att investera i vintage basics, basplagg tillverkade innan 2000-talet - innan fast fashion boomen slog till, tillverkningsprocessen pressades till max och kvalitén sjönk. 

5 stilsäkra anledningar till att investera i vintage basics

1. Unikt utseende

Vintage basplagg har en unik och genuin charm som är svår att hitta i moderna klädbutiker. De har en historia och en personlig touch som ger dem ett karakteristiskt utseende. Genom att använda vintage basics kan du lägga till en unik touch till din garderob och skapa en personlig stil.

2. Hållbarhet

Vintage basplagg är ofta tillverkade av högkvalitativa material och har en bättre hållbarhet än moderna massproducerade plagg. Det är också ett sätt att minska avfallet eftersom du ger gamla kläder nytt liv istället för att köpa nya kläder som driver på efterfrågan om nyproduktion. Genom att förlänga livstiden på kläder som redan finns gör vi en verklig insats för miljön!

3. Lika tidlöst som trendigt

Eftersom vintage basplagg är minst 20 år gamla är de oftast tidlösa och kan användas under en längre period än moderna trender. De klassiska stilarna som finns i vintage basics är ofta lika moderna idag som när de först tillverkades. Ta väl hand om dina vintage basics och de kommer öka i värde ju äldre de blir vilket gör att de är en smart investering för framtiden.

4. Kvalitet

Vintage basplagg är ofta tillverkade på ett sätt som inte längre är vanligt idag, med högsta kvalitet och precision i sömnaden och materialen. Detta gör att de ofta är mer hållbara än moderna kläder, vilket betyder att de kan vara en långsiktig investering som inte behöver bytas ut så ofta.

5. Ekonomi

Vintage basplagg är ofta billigare än nyproducerade plagg av samma material. Genom att investera i vintage basics kan du spara pengar samtidigt som du får tillgång till högkvalitativa kläder med unik touch.

Sammanfattningsvis finns det flera fördelar med att köpa vintage basplagg, inklusive unikt utseende, hållbarhet, tidsenlighet, kvalitet och ekonomi. Genom att investera i vintage basplagg kan du lägga till en personlig touch till din garderob samtidigt som du bidrar till en mer hållbar och miljövänlig livsstil.

Look no further

I vår kollektion The [vintage] basics hittar du alla våra noga utvalda vintage basplagg, med minst 20 års historia som är här för att grunda din stil.
Shop The [vintage] basics now!

Lyssna på avsnitt #81 av Vintagepodden för mer inspo till hur du kan investera i vintage basics

 

Previous Article Next Article

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published