Currency

Vintage Seller

Hur skulle du beskriva din stil?

Det här är en av de svåraste frågorna jag vet! Jag har länge försökt fånga min stil med olika former av ledord men går då mest vilse i mina egna formuleringar. Men om jag ska försöka koka ned det är min stil lustdriven, helt enkelt plagg som ger mig ett pirr. Vad jag då har en tendens att kasta mig över är statement plagg och kläder som ger mig nostalgi.  Det börjar ofta med antingen "Oj, den var något alldeles speciellt!" eller "Oj, den påminner mig om....". Sedan försöker jag överlag inte ta min stil på allt för stort allvar, utan leka med form, mönster, detaljer, samtidigt som jag inspireras av allt från vintagemode och barnfilmer till de senaste ready-to-wear kollektionerna och mer household influencers. Vad man dock alltid kan räkna med är att det toppas med en basker eller annan huvudbonad. 

Varför älskar du vintage?

Jag älskar vintage för det är det närmaste jag kommer till skattjakt i vuxen ålder. Att finna bra och unika vintage-plagg tar tid och ett tränat öga och kicken jag får av att hitta det där jag länge trånat efter är verkligen något alldeles speciellt! 

Vilket årtionde är din favorit när det kommer till kläder?

Det är som att välja sitt favoritbarn! Jag gillar att plocka delar ur vardera årtionde och kombinera till min egen knasiga mix - men måste jag välja så är 60-talets retrofuturism en favorit.

Vilken typ av vintagekläder kan vi förvänta oss att du kommer sälja?

Jag hoppas att man kan känna igen sig i det jag skrev ovan om statement plagg eller plagg med en nostalgisk touch. 

Vilken är din stilikon från förr?

När jag var liten tittade jag varje morgon på The Nanny och när jag nu ser tillbaka på de plagg och outfits hon bar inser jag att det i mångt och mycke är exakt vad jag hade slängt mig över i en second hand-butiker. Färgerna, detaljerna, seten, statement plaggen - ikoniska! 
Previous Article Next Article