Currency

Vintage Seller

Hur skulle du beskriva din stil?

Jag tycker alltid den är lika svår att svara på eller i alla fall ha ett tydligt svar.. men jag är mycket inspirerad av 60 & 70-talet, alltifrån snitten, siluetterna, mönster, färger till vassa kragar. Jag bär gärna statement plagg som kavajer och ibland även dräkter tillsammans med genomtänkta detaljer uppblandat med lite modern enkelhet. Jag brukar också skoja lite med att jag alltid vill ha en liten touch av italiensk rik dam i looken! 

Varför älskar du vintage?

Jag har alltid dragits till modehistoria och älskat sen jag var liten att sitta och tittar på gamla bilder på min mamma och mormor vad de har haft på sig… jag är nog lite nostalgisk på det sättet! Känslan av att ha på sig ett plagg som min mormor har använt när hon va ung och är fortfarande i fint skick 60-70 år senare är fantastisk! Kvaliteten på mycket vintage är ju ofta fantastisk! Plagg ska leva länge och genom cirkulärt mode så får de ju som flera liv. Att vara en riktig vintagelover gör också såklart att jag går igång på att leta vintageskatter, det är lite av ett detektivarbete också att lära sig om just modehistoria och att kunna hitta one of a kind pieces.
Men framförallt älskar jag vintage också för att kunna utöva mitt modeintresse, stil och trender men på ett mer hållbart sett.

Vilket årtionde är din favorit när det kommer till kläder?

Absolut 60-70 talet! Korta a linje-formade klänningar till den lilla dräkten med jacka och kjol. Också maxi klänningar och vida byxor! Stora glasögon, platåskor… I can go on forever!

Vilken typ av vintagekläder kan vi förvänta oss att du kommer sälja?

Det kommer finnas några riktiga godbitar, bland annat en YSL midi kjol i ull som är helt fantastisk. De flesta plagg är från min garderob som jag verkligen älskat men som nu kommer göra sig bättre i en ny garderob. Jag tror verkligen på cirkulärt mode!

Vilken är din stilikon från förr?

Jag gillar ju de här ikonerna från 60 och 70-talet, Twiggy, Jean Shrimpton och Brigitte Bardot är en stora favoriter som återkommer i mina mood boards år efter år! Effortless och chic!
Previous Article Next Article